NYHET!
Mediehantering, 20 februari 2019
20 feb
6 utb.timmar

Mediehantering, 20 februari 2019

Datum
20 feb
Tid
09:15-16:45
Utb.timmmar
6 timmar
Registreringstid
09:00
Kursplats
Sveriges advokatsamfund
Laboratoriegatan 4
115 27, Stockholm
Sverige
08-459 03 00
Hemsida
Kursledare
Willy Silberstein
Logga in för att anmäla dig

Kursbeskrivning

I vår nya kurs om mediehantering ligger tyngdpunkten på praktiska övningar som förbereder dig inför mötet med media och journalister.

Kursen syftar också till att ge god kännedom om hur media fungerar och vad media bedömer är en nyhet. Kursdeltagaren får en checklista med att-göra-punkter när en journalist hör av sig.

Stor vikt läggs vid hur svar levereras, inte bara vad som sägs. Det handlar bl.a. om röst, talad hastighet, betoning, kroppsspråk och allmän säkerhet.

Kursdagen inleds med en kortare introduktion om media, t.ex. hur journalister arbetar och vad som anses vara en nyhet. Därefter delas deltagarna i två grupper: den ena ägnar sig under 2,5 timmar åt filmad intervjuträning under ledning av Willy Silberstein, medan den andra gruppen tränar på framförandeteknik med fokus på röst, betoning, kroppsspråk och allmän säkerhet, under ledning av Per Furumo. Därefter byter grupperna med varandra.

En advokatbyrå med kunskap om medier och journalister, som också har förberett sig inför en intervjusituation, kan vara trygg i mötet med media och undvika misstag. Det gäller både för byrån själv och förutsättningarna att representera klienterna på ett bra sätt.

Målgrupp

Alla anställda på advokatbyrån som vill orientera sig i medielandskapet och förbereda sig inför möten med journalister.

Kursledare

Willy Silberstein har arbetat som journalist i många år, till stor del på Ekot, Sveriges Radio. Han driver sedan 10 år eget företag och erbjuder medieträning. Han undervisar regelbundet blivande advokater i medieträning på uppdrag av Advokatsamfundet.

Per Furumo är konsult inom muntlig kommunikation, retorik och presentationsteknik. Bland hans kunder finns en mängd stora företag och organisationer, banker, flera ledande advokat- och revisionsbyråer samt ett antal andra. Han undervisar regelbundet blivande advokater i framförandeteknik på uppdrag av Advokatsamfundet.

Kursavgift

Kursavgiften är 8 500 kronor exklusive moms. I priset ingår kursmaterial samt lunch och kaffe under kursen.

Anmälan och avanmälan

Advokater och biträdande jurister kan efter inloggning boka sig via webben, övriga hänvisas till utbildningsavdelningen.

SISTA ANMÄLNINGSDAG
Sista anmälningsdag är 30 dagar innan kursstart men i mån av plats går det att anmäla sig närmre kursstart.

AVANMÄLAN
Avanmälan skall ske via e-post ställd till utbildningsavdelningen. Vid avanmälan senare än 15 dagar före kursstart, återbetalas ingen del av kursavgiften. Vid avanmälan orsakad av sjukdom och mot uppvisande av läkarintyg, debiteras en avbokningskostnad. Se allmänna villkor för kostnader och mer information. Den som avanmäler sig har rätt att i samband med avanmälan sätta annan behörig deltagare i sitt ställe.

Kontaktuppgifter till utbildningsavdelningen finns längst ned på sidan.

Kursplats

Advokatsamfundets kansli, Laboratoriegatan 4, Stockholm

Övrig information

Vid kursbokning skickas automatiskt en bokningsbekräftelse per e-post. Cirka tre veckor före kursdatum skickas komplett kursbekräftelse per e-post.
Faktura skickas cirka fyra veckor innan kursstart.
Kursintyg delas ut efter avslutad kurs.

Arrangör

Utbildningsavdelningen
Sveriges advokatsamfund
Laboratoriegatan 4
115 27 Stockholm

Tel: 08-459 03 00
E-post: kursinfo@advokatsamfundet.se