NYHET!
Rakelkonferens - 8 mars 2023 kl. 13.00-16.45 (4 kurstimmar)
08 mar
4 utb.timmar

Rakelkonferens - 8 mars 2023 kl. 13.00-16.45 (4 kurstimmar)

Visa alla tillfällen (1)
Datum
Tid
Utb.tim
Plats
08 mar
13:00 - 16:45
4 timmar
Grand Hôtel, Stockholm

Kursbeskrivning

Sveriges advokatsamfund och nätverket Hilda inbjuder till Rakelkonferens onsdagen den 8 mars 2023.

Advokatsamfundets och Nätverket Hildas årliga konferens Rakel samlar deltagare från hela rättsväsendet till en eftermiddag med föreläsningar, inspiration och mingel.

OBSERVERA att anmälningsfunktionen på denna sida endast är tillgänglig för advokater och biträdande jurister efter inloggning. Övriga anmäler sig via särskilt webbformulär längst ner på sidan.

Deltagande i Rakelkonferensen motsvarar 4 kurstimmar.


PROGRAM
Onsdagen den 8 mars 2023 kl. 13.00-16.45 med efterföljande mingel på Grand Hôtel i Stockholm

12.15-12.55: Registrering med kaffe och smörgås

13.00-13.10: Välkomstanförande - Mia Edwall Insulander, Advokatsamfundets generalsekreterare.

13.10-14.00: Emma Frans: Att vara kvinna och expert

I sin kommande bok Expertparadoxen, som släpps i mitten av mars, skriver Emma Frans om när vi ska och inte ska lyssna på experter. Med detta som utgångspunkt frågar hon sig varför kvinnor mer sällan får agera experter i mediala sammanhang. Är det ett problem? Och hur bör man själv tänka om man blir ombedd att agera expert i exempelvis media?

Emma Frans är författare, vetenskapsskribent och doktor i medicinsk epidemiologi vid Karolinska Institutet. Hon skriver krönikor för Svenska Dagbladet och har gett ut fyra böcker. Hon fick 2017 Stora Journalistpriset i kategorin Årets Röst och utsågs samma år till Årets folkbildare av Föreningen Vetenskap och Folkbildning.

14.00-14.15: Paus

14.15-15.15: Frida Wallin och Sabina Böö: Finns det särskilda utmaningar för oss som kvinnliga försvarsadvokater?

Frida Wallin är advokat och delägare vid Block Advokater i Stockholm, där hon arbetar som försvarare och målsägandebiträde. Hon föreläser regelbundet för blivande advokater i Advokatsamfundets regi och för andra utbildningsarrangörer.

Sabina Böö är advokat och delägare vid Block Advokater i Stockholm, där hon arbetar främst som försvarare, men också målsägandebiträde och särskild företrädare för barn.

15.15-15.45: Kaffepaus

15.45-16.45: Malin Nyman och Jens Näsström: Det nya arbetslivet - genombrott för jämställdheten eller ny kvinnofälla?

Många advokater, framförallt kvinnliga, efterfrågar i kölvattnet av pandemin en större flexibilitet i arbetslivet – vilket är associerat med bättre balans avseende arbete-fritid. Men om fler kvinnliga advokater uppvisar ett större behov av att få ihop livspusslet, leder det nya arbetslivet verkligen till bättre förutsättningar för livskvalitet och karriär? Eller riskerar det leda till ett stort bakslag för jämställdheten i advokatkåren?

Malin Nyman är Program Director vid Handelshögskolan Executive Education. Med bakgrund som hovrättsassessor arbetar hon med ledarskapsutbildning och organisationsutveckling, bl.a. med ledarskapsprogrammet och mentorprogrammet MOA för Advokatsamfundet.

Jens Näsström är arbetspsykolog med specialisering mot jurister och advokater. Han har sedan 2005 forskat, skrivit och undervisat om praktisk arbetspsykologi för juristbranschen, bl.a. klientpsykologi och stresshantering. Jens har under drygt 15 år haft återkommande uppdrag för Advokatsamfundet med ett flertal olika utbildningar och mentorprogrammet MOA.

16:45–ca 18:00: Alla deltagare välkomna till mingel med drink och snittar i Strömsalongerna och Vapensalen.

Målgrupp

Konferensen riktar sig till advokater och biträdande jurister samt övriga inbjudna via nätverket Hilda.

Kursledare

Se program ovan.

Kursavgift

1 550 kronor exklusive moms. I avgiften ingår kaffe, smörgås samt drink och tilltugg vid mingel.

Anmälan och avanmälan

OBSERVERA att anmälningsfunktionen på denna sida endast är tillänglig för advokater och biträdande jurister efter inloggning. Övriga anmäler sig via särskilt webbformulär längst ner på sidan.

Sista anmälningsdag är den 1 mars.

Rakelkonferensen är öppen för alla advokater och biträdande jurister samt alla jurister inom de myndigheter som bjuds in via nätverket Hilda.

Avbokning kan göras senast en vecka innan konferensen

Kursplats

Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm

Övrig information

Vid kursbokning på Advokatsamfundets hemsida www.advokatsamfundet.se skickas automatiskt en första bokningsbekräftelse per e-post. Cirka tre veckor före kurs skickas komplett kursbekräftelse per e-post.
Faktura skickas separat cirka tre veckor före kursstart.

Arrangör

Sveriges advokatsamfund och Nätverket Hilda genom Sveriges Advokaters Service AB.

Advokatakademien / Utbildningsavdelningen
Sveriges advokatsamfund
Laboratoriegatan 4
115 27 Stockholm


Tel: 08-459 03 00
E-post: kursinfo@advokatsamfundet.se

Länkar

Du som inte är advokat eller biträdande jurist anmäler dig här!
Information om Grand Hôtel