Rakelkonferens 24 mars 2020

Så här anmäler du dig!

1. Anmäl dig till konferensen under fliken "Anmälan konferens" (inloggning krävs).

2. Välj ett av tre parallella seminarier under fliken Program & Boka seminarier.

Om du inte är advokat eller biträdande jurist anmäler du dig via det här webbformuläret eller genom att kontakta Advokatakademien

Logga in för att anmäla dig

Kursbeskrivning

Sveriges advokatsamfund och nätverket Hilda inbjuder till Rakelkonferens tisdagen den 24 mars 2020 på Grand Hôtel i Stockholm.

Advokatsamfundets och Nätverket Hildas årliga konferens Rakel samlar deltagare från hela rättsväsendet till en mycket uppskattad eftermiddag och kväll med föreläsningar, inspiration och mingel.

OBSERVERA att anmälningsfunktionen på denna sida endast är tillgänglig för advokater och biträdande jurister efter inloggning. Övriga anmäler sig via särskilt WEBBFORMULÄR, se länk längst ner på sidan.

PROGRAM
Tisdagen den 24 mars 2020, Spegelsalen, Grand Hôtel, Stockholm

12:15–12:55 Registrering med kaffe och smörgås/wrap

13:00–13:10 Välkomstanförande av Mia Edwall Insulander, Advokatsamfundets generalsekreterare

13:10–14:00 Magdalena Gerger: Min ledarskapsresa – lärdomar och framgångsfaktorer

Systembolagets vd Magdalena Gerger har mångårig erfarenhet från ledande positioner inom ett flertal olika branscher både i Sverige och internationellt. Under föreläsningen delar hon med sig av lärdomar från åren som gått. Vilka utmaningar finns som chef och varför är det också spännande att vara chef? Vilka nycklar finns det för att bli en framgångsrik ledare? Och hur arbetar Systembolaget med ledarskap i praktiken?

14:00–14:15 Paus/förflyttning

14:15–15:15 Parallella seminarier 1-3: boka ett av dessa.

SEMINARIUM 1

Petra Lundh: Hur sjutton gick det här till? Min resa från bordtennisspelande Kristianstadstös till riksåklagare.

Petra Lundh utnämndes 2018 till Sveriges första kvinnliga riksåklagare. Hon hade inga tankar på att göra karriär eller att bli chef, men är i dag chef för Åklagarmyndighetens 1 500 anställda och landets högsta åklagare. Under seminariet delar hon med sig av sina erfarenheter på vägen. Petra Lundh berättar om ledarskap och varför det är så roligt att vara chef trots de utmaningar man kan ställas inför.

Petra Lundh är sedan hösten 2018 Sveriges riksåklagare. Hon har tidigare varit lagman vid Södertörns tingsrätt, chefsrådman i Stockholms tingsrätt och vice ordförande i Svea hovrätt. Petra Lundh har också lett flera statliga utredningar inom straff- och straffprocessrättens område, bl.a. Utredningen om hemlig dataavläsning (Dir. 2016:36).

SEMINARIUM 2

Tone Myhre-Jensen: Det värderingsstyrda ledarskapet, eller hur Cederquist blev en modern organisation.

Cederquist är en topprankad affärsjuridisk advokatbyrå med 160 medarbetare. Advokatbyrån vann under 2019 bl.a. jämställdhetspriset Justitiapriset. Cederquists vd Tone Myhre-Jensen delar med sig av sina erfarenheter från 20 år på advokatbyrå och berättar om sin syn på modernt och värderingsstyrt ledarskap.

Tone Myhre-Jensen är advokat och managing partner vid Advokatfirman Cederquist där hon är specialiserad på börsrätt, bolagsrätt och företagsförvärv. Hon har omfattande erfarenhet av rådgivning till svenska och utländska klienter i samband med bolagsstyrning, löpande börsrättsliga och bolagsrättsliga frågeställningar, delningar, fusioner och omstruktureringar, offentliga uppköpserbjudanden, rådgivning kring kapitalanskaffning och andra publika transaktioner samt svenska och internationella förvärv. Tone Myhre-Jensen brinner för jämställdhet och mångfald inom advokatbranschen och idag är fördelningen på Cederquist 50/50 mellan könen på juristnivå och detsamma gäller styrelsen.

SEMINARIUM 3

Malin Söderström: Kock, krögare, människa, chef – inspiration och engagemang efter 35 år i köket.

Malin Söderström är en prisbelönt kock och restauratör, författare och tv-personlighet. Hon var svenska kocklandslagets första kvinnliga medlem, ansvarade för Nobelmiddagen 2011, utsågs till Årets restauratör 2014 och sitter i styrelsen för Årets kock. Hon fick 2018 utmärkelsen "Årets hyllning av en långtida betydelsefull gastronomisk gärning" av The White Guide. För att stimulera intresset för fler kvinnliga kockar – i en bransch med få kvinnor – har svenska kocklandslaget tillsammans med Malin Söderström tagit initiativet till ett stipendium där vinnaren erbjuds en praktikplats i svenska kocklandslaget för att lära sig från de bästa. Med sin långa erfarenhet och meritlista ser hon utmaningarna som unga kvinnor möter och vill vara en bra förebild och coach.

Malin Söderström delar med sig av sin långa erfarenhet och sina tankar om ledarskap och kompetensförsörjning, en utmaning för både restaurangbranschen och många andra branscher.

15:15–15:45 Kaffepaus

15:45–16:45 Cilla Benkö: Så leder hon Sveriges Radio in i framtiden

Cilla Benkö berättar i samtal med journalisten Erik Blix hur hon gör för att leda ett radiobolag från 1925 i en tid när digitalisering och globalisering helt ritat om spelplanen.

Cilla Benkö är vd på Sveriges Radio. Hon inledde karriären på Radiosporten och har under åren haft flera ledande befattningar inom Sveriges Radio under de 30 år hon har arbetat där. Cilla Benkö har tidigare varit chef för Ekot och för SVT Aktuellt. År 2012 utnämndes hon till vd för Sveriges Radio, 2017 blev hon utsedd till Årets Chef av Tidningen Chef och 2016 tilldelades hon Pontus Schultz pris för ett mänskligare näringsliv, för sitt ledarskap och för sitt jämställdhetsarbete inom Sveriges Radio. 2019 utsågs Sveriges Radio till Sveriges mest jämställda arbetsplats av Nyckeltalsinstitutet.

Moderator: Erik Blix

16:45 – ca 18:30 Alla deltagare välkomna till mingel med drink och snittar i Strömsalongerna och Vapensalen.

Målgrupp

Konferensen riktar sig till advokater och biträdande jurister samt övriga inbjudna via nätverket Hilda.

Kursledare

Se program ovan.

Kursavgift

1 350 kronor exklusive moms. I avgiften ingår kaffe, smörgås samt drink och tilltugg vid mingel.

Anmälan och avanmälan

OBSERVERA att anmälningsfunktionen på denna sida endast är tillänglig för advokater och biträdande jurister efter inloggning. Övriga anmäler sig via särskilt webbformulär, se länk längst ner på sidan.

Sista anmälningsdag är tisdagen den 17 mars 2020.

Anmälan är bindande.

Kursplats

Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm

Övrig information

Vid kursbokning på Advokatsamfundets hemsida www.advokatsamfundet.se skickas automatiskt en första bokningsbekräftelse per e-post. Cirka tre veckor före kurs skickas komplett kursbekräftelse per e-post.
Faktura skickas separat cirka tre veckor före kursstart.

Arrangör

Sveriges advokatsamfund och Nätverket Hilda genom Sveriges Advokaters Service AB.

Utbildningsavdelningen
Sveriges advokatsamfund
Laboratoriegatan 4
115 27 Stockholm

Tel: 08-459 03 00
E-post: kursinfo@advokatsamfundet.se

Länkar

Du som inte är advokat eller biträdande jurist anmäler dig här
Information om Grand Hôtel