Advokatakademien - en del av Sveriges advokatsamfund

Om Advokatakademien

Med Advokatakademien, lanserad i december 2017, samlar Advokatsamfundet all sin advokatutbildning på ett ställe. Här finns alla samfundets obligatoriska kurser och examen för den som ska bli advokat, ett omfattande fortbildningsprogram för advokater, biträdande jurister och andra på advokatbyrå, och de årliga konferenserna Advokatdagarna och Rakel. På webbplatsen presenteras vårt växande kursutbud på ett överskådligt sätt i syfte att göra det enklare för landets advokatbyråer att hitta rätt utbildning och kursnyheter.

Våra utbildningar är framtagna särskilt för advokatverksamheten och har alltid en praktiskt inriktning. Föreläsarna tillhör Sveriges främsta inom sina områden. Kurserna genomförs i vår egen hörsal på Advokatsamfundets kansli och på högklassiga konferenshotell i Stockholmsområdet samt i västra och södra Sverige. En viktig del i våra utbildningar är att stimulera till diskussioner i trivsamma miljöer med kollegor från hela landet.

Advokatakademien har sedan coronapandemins utbrott våren 2020 ställt om en växande del av utbudet till direktsänd utbildning. Det innebär att du kan delta i många av våra kurser från kontoret eller hemmet. Kurstimmarna får tillgodoräknas på samma sätt som en vanlig lärarledd kurs, vilket har förtydligats i punkt 2.1 i samfundets reviderade riktlinjer för professionell vidareutbildning.

Jonas Olbe är chef för Advokatakademien. Sofia Eriksson är kursadministratör. 

Du läser mer om vårt utbud och anmäler dig enkelt här på vår webbplats (inloggning krävs). Om du har frågor eller behöver hjälp att anmäla dig - kontakta kursinfo@advokatsamfundet.se eller ring 08-459 03 00. Om du har synpunkter på utbildningsverksamheten eller kursutbudet, kontakta Jonas Olbe, jonas.olbe@advokatsamfundet.se

 

Mer information om Advokatsamfundet hittar du på Advokatsamfundets webbplats.

 

Meriterande kurser

Som en del av fortbildningen arrangerar Advokatakademien meriterande kurser som tar sikte på uppdrag där domstolarna förordnar offentligt biträde och uppdrag som offentlig försvarare. Kurserna säkerställer en viss kompetens för uppdraget, vilket krävs för flera uppdrag och är något som domstolarna efterfrågar. Meriterande kurs visas vid sökning i uppdragslistorna för domstolsförordnanden på Advokatsamfundets webbplats. Efter en revidering av meritsystemet infördes i maj 2018 möjligheten att registrera även erfarenhetsmeriter och kurser som arrangerats av andra än Advokatsamfundet.

 

Mer information

Läs mer om meriterande kurser och erfarenhet.

Till fortbildningen och meriterande kurser.

Till kursutbud för dig som ska bli advokat.

Till kostnadsfria kurser.