Advokatakademien - en del av Sveriges advokatsamfund

Vad är Advokatakademien?

Med den nya webbplatsen Advokatakademien samlar Advokatsamfundet all sin advokatutbildning på ett ställe. Här finns alla samfundets obligatoriska kurser och examen för den som ska bli advokat, ett omfattande fortbildningsprogram för advokater, biträdande jurister och andra på advokatbyrå, och de årliga konferenserna Advokatdagarna och Rakel. Vårt växande kursutbud presenteras på ett överskådligt sätt och syftet är att göra det enklare för landets advokatbyråer att hitta rätt utbildning och kursnyheter.

Våra utbildningar är framtagna särskilt för advokatverksamheten och har alltid en praktiskt inriktning. Föreläsarna tillhör Sveriges främsta inom sina områden. Kurserna genomförs i vår egen hörsal på Advokatsamfundets kansli, på högklassiga konferenshotell nära Stockholm samt i centralt belägna kurslokaler i Malmö och Göteborg. En viktig del i våra utbildningar är också att stimulera till diskussioner i trivsamma miljöer med kollegor från hela landet.

Jonas Olbe är chef för Advokatakademien. Sofia Eriksson och Birgitta Tranströmer är kursadministratörer. 

 

Meriterande kurser

Som en del av fortbildningen lanserar Advokatakademien meriterande kurser, som tar sikte på uppdrag där domstolarna förordnar offentligt biträde och uppdrag som offentlig försvarare. Kurserna säkerställer en viss kompetens för uppdraget, vilket krävs för flera uppdrag och är något som domstolarna efterfrågar. Meriterande kurs visas vid sökning i uppdragslistorna för domstolsförordnanden på Advokatsamfundets webbplats. Efter en revidering av meritsystemet infördes i maj 2018 möjligheten att registrera även erfarenhetsmeriter och kurser som arrangerats av andra än Advokatsamfundet.

Läs mer om meriterande kurser och erfarenhet.

Till fortbildningen och meriterande kurser.

Till kursutbud för dig som ska bli advokat.

Till kostnadsfria kurser.

Du läser mer om vårt utbud och anmäler dig enkelt här på vår webbplats (inloggning krävs). Om du har frågor eller behöver hjälp att anmäla dig - kontakta kursinfo@advokatsamfundet.se. Om du har synpunkter på utbildningsverksamheten eller kursutbudet, kontakta Jonas Olbe, jonas.olbe@advokatsamfundet.se

 

Mer information om Advokatsamfundet hittar du på Advokatsamfundets webbplats.